Om Amgen

Amgen er en af verdens førende bioteknologiske lægemiddelvirksomheder, der har sit fokus på videnskab og innovation med missionen om at hjælpe patienter. I Amgen er patienterne i centrum.

Amgen er en verdensledende bioteknologisk lægemiddelvirksomhed med hovedsæde i Thousand Oaks, Californien. Siden 1980 har vi gennem innovative løsninger og forskning i bioteknologi været på en rejse fra en virksomhed med tre ansatte i en mindre kontorpark til at være en global og innovativ bioteknologisk leder med tilstedeværelse i omkring 100 lande. Den rejse er vi stolte af, fordi vi kun vokser, når vi leverer løsninger, der hjælper og skaber værdi for vores patienter.

Amgen Danmark bidrager vores tre sites med viden om, udvikling af og adgang til vores behandlinger for patienter. Vi har været en del af Amgens arbejde med at levere innovative bioteknologiske løsninger til patienter siden 1997, hvor Amgen blev etableret i Danmark. Vi er en aktiv medspiller i Danmark, hvor vi arbejder målrettet for at skabe succesfulde behandlingsløsninger til danske såvel som globale patienter.

Amgen Danmark er en dedikeret og arbejdsom virksomhed, der består af +150 medarbejdere fordelt på vores tre sites, henholdsvis Commercial Office i Ballerup, Amgen Research Copenhagen på Østerbro og Drug Delivery Development i Søborg.

Kommerciel afdeling

Fra vores kommercielle kontor i Ballerup arbejder vi på at gøre vores innovative medicinske løsninger tilgængelige for vores nuværende og fremtidige patienter i Danmark.

Vores primære fokus er at skabe og udvikle kontakten med vores kunder. Vi arbejder engageret på at skabe samarbejder med aktive og dedikerede danske interessenter for sammen at kunne forbedre patienternes muligheder for adgang til behandling.

Yderligere arbejder vores medicinske team konstant på at bidrage med internationale forskningsresultater til danske institutioner og hospitaler. På den måde kan vi sammen udvikle de bedste løsninger og resultater til vores nuværende og fremtidige patienter.

”Vores fokus er på, at patienter kan få adgang til vores innovative produkter. Dertil vil vi skabe en sund forretning for Amgen i Danmark ved at være en aktiv medspiller i det danske sundhedssystem gennem uddannelse, diskussion og forskning.”
– Tore von Würden, Country Director, Danmark, Island og Norge

Amgen Research Copenhagen

Amgen Research Copenhagen på Østerbro forsker fokuseret og dedikeret i at screene for kandidatmolekyler til fremtidens medicin.

I 2019 gennemførte Amgen et opkøb af den danske-svenske NASDAQ Stockholm børsnoterede virksomhed Nuevolution, der nu er Amgen Research Copenhagen (ARC).

ARC har udviklet en banebrydende forskningsplatform til identifikation af nye lægemiddelkandidater. Platformen muliggør søgning efter de bedste lægemiddelkandidater iblandt milliarder af molekyler, hvilket markant øger sandsynligheden for succes for forskningsprojekter.

Platformen bruges således til at søge efter de bedste biologiske behandlinger og løsninger. På den måde kan vi optimere vores forskning i at finde de bedste molekyler til udvikling af den fremtidige medicin.

”Vejen til udviklingen af en medicinsk løsning er lang. Men vi tror på, at vores DNA-biblioteker udgør en hjørnesten for, at vi effektivt og med høj succesrate kan komme fra idé til marked, og dermed til patienterne på den bedst mulige måde. Det gør mig stolt, at vi på denne vis bidrager til frembringelse af ny hjælpsom medicin for patienter, med stort behov for behandling.”
– Alex Gouliaev, VP, Amgen Research Copenhagen