AMGEN GLOBAL

Amgen (Applied Molecular Genetics Inc.) blev grundlagt i 1980 i Thousand Oaks, Californien, som en mindre virksomhed med tre innovativt tænkende medarbejdere i et kontorkompleks.

Allerede fra begyndelsen ville vi være innovative i forskning, og i de tre første år blev der skabt mange resultater i vidt forskellige områder, såsom olieudvinding, kemikalieproduktion og at producere indigo farve i E.Coli bakterier. Men den endelige retning for Amgen skulle blive at forske i og udvikle innovativ medicin til at behandle og kurere alvorlige sygdomme.

Vores fokus på nye teknologier har muliggjort lanceringen af nye og innovative lægemidler, der har været med til at gøre en forskel inden for en lang række sygdomsområder. Amgen har for eksempel lanceret to af de første biologiske fremstillede humanlægemidler (inden for kronisk nyresygdom og cancer), som var et gennembrud inden for bioteknologiindustrien.

I produktudviklingen brugte vi fra start en relativ ny teknologi baseret på rekombinant DNA-teknik og molekylærbiologi. Rekombinant DNA er en teknik, der anvendes til at fremstille syntetisk DNA og protein, hvor molekylærbiologi er læren om molekyler -biologiens allermindste byggesten. På baggrund af vores innovative brug af rekombinant DNA-teknik og molekylærbiologi var vi blandt de første virksomheder, der udviklede terapeutiske proteiner, som kan erstatte eller ændre humane proteiner og typer af antistoffer.

Vores innovative tilgang til forskning og medicinsk behandling har medført, at Amgen i dag er en af de førende globale bioteknologiske virksomheder, der fortsætter sin globale ekspansion og vækst med en fortsat innovativ tilgang.

Du kan læse mere om Amgens globale historie her.

AMGEN DANMARK

Amgen Danmark har været en del af Amgens globale historie i mere end to årtier, siden Amgen blev etableret i Danmark i 1997.

Først blev danske patienter serviceret samlet under det nordiske og baltiske kontor, men allerede i 1999 blev det danske kommercielle kontor stiftet med en mission om at udvide adgangen til Amgens innovative medicinske produkter til de danske patienter. Siden da er vi kun vokset og har fået udvidede kompetencer.

I marts 2018 investerede Amgen i et opkøb af det succesfulde medicinske ”Drug Delivery Team” fra Novo Nordisk Engineering. Det medførte, at vi i dag har øgede kompetencer til at kunne gennemføre undersøgelser af de bedste specifikke tekniske løsninger, baseret på patientpopulation, demografi og behandlingsform. Derfor er vi nu fra Danmark med til at udvikle vores unikke og patientorienterede ”Drug Delivery” teknologier i samarbejde med Amgens andre globale udviklingskompetencer.

I 2016 etableredes et samarbejde imellem det danske biotekselskab Nuevolution og Amgen. Efter et succesfuldt samarbejde førte dette i 2019 til, at Amgen investerede yderligere i opkøb, hvorved Nuevolution blev til Amgen Research Copenhagen (ARC). Herved overgik samarbejdet til en fuldt integreret forskningsenhed, som forsker i molekyler til ny medicin gennem brug af innovative lægemiddelidentifikationsmetoder, nu sammen med Amgens andre eksperter.

Samlet set betyder vores historiske udvikling, at vi i Danmark er gået fra at være en enkelt salgsafdeling i regionen til at være en etableret partner i den danske life science-industri og det danske økosystem. Her bidrager vi med både lokal og global medicinsk adgang og forskning til vores nuværende og kommende patienter.

40 års innovation

Amgen er en amerikansk bioteknologivirksomhed, som blev grundlagt i 1980 i Thousand Oaks, Californien. I mere end 40 år har Amgen arbejdet med udvikling af innovative lægemidler.