folkemødet
folkemødet

Amgens deltagelse til Folkemødet på Bornholm

Eventet “Det handler ikke om mad” var et velbesøgt og vellykket samarbejde med Novartis, som satte familiær hyperkolesterolæmi (FH) og blodpropper på dagsordenen.


Amgen og Novartis afholdte et event på Folkemødet, der omhandlede forebyggelse af blodpropper – med fokus på arveligt forhøjet kolesterol. Det skete i samarbejde med kokken Jesper Vollmer, der tidligere har haft to blodpropper i en alder af 47 år og lever med arveligt forhøjet kolesterol – kaldet FH, som er forkortelse for familiær hyperkolesterolæmi.

Jesper Vollmer var ikke alene i køkkenet, da han i samarbejde med vores Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde kokkererede til Folkemødets deltagere, mens samtalen centrerede sig om, hvordan kolesterol og arvelige hjertekarsygdomme ikke handler om mad. Ledet af tv-værten Heidi Frederikke Sigdal, tegnede Jesper Volmer – på meget sympatisk vis – et billede af konsekvenserne ved at være blevet ramt af blodpropper grundet arvelighed.

I fin debat med Sofie Løhde blev emner som ”hvorfor sker kaskadescreening ikke automatisk?”, ”hvad skal der gøres for at opspore de mange FH patienter?”, ”regional ensartethed” mv. vendt. Responsen var meget positiv, og Sofie Løhde har efterfølgende fremhævet netop FH som en af de ting, hun tager med sig hjem fra Folkemødet og vil arbejde videre med.